Om klimakrukken

Klimakrukken i genbrugsplast

Klimakrukken er en selvvandingskrukke udviklet af Urbangarden. Krukken har kapillær-funktion. Det vil sige, at planten via rødderne selv suger den rette mængde vand fra det indbyggede reservoir. Det gør det nemt for dine planter at overleve og trives overalt. På altanen, på tagterrassen, i stuen eller på kontoret. Og på den måde kan du have glæde af dine planter i mange år.

I almindelige krukker overlever planter ofte kun en enkelt sæson. Det er fordi, de får enten for meget eller for lidt vand. Med selvvandingskrukker justerer planterne selv vandoptaget efter behov. Det betyder ikke alene, at du slipper for at skulle vande hver eller hver anden dag. Dine planter vokser og trives også langt bedre, samtidig med at de sikres et langt og dejligt liv.

Klimakrukken er til både inden- og udendørs brug. Den er frost- og stødsikker. Og så er den fremstillet i Danmark af 100 % dansk genbrugsplast i et klassisk og afdæmpet design, så dine planter rigtigt kan komme til deres ret.

NATURLIG UDVIKLING
Urbangarden er udsprunget af et bygartnerfirma. Vi har mange års erfaring i og succes med at få planter til at trives på storbyens altaner. Men også på tagterrasser og inde i private stuer og kontorlandskaber. Vores filosofi er at efterligne naturens måde at gøre tingene på. At skabe det, vi kalder ”Natur på unaturlige steder”.

Hos Urbangarden har vi eksperimenteret med kapillær-systemet siden 1982. Vores erfaring viser, at især store buske og træer trives bedst, når de er udplantet i store selvvandingskrukker. Jo større jo bedre. Et stort rumindhold gør nemlig, at planter klarer sig bedre igennem en varm sommer, fordi der går længere tid, før jordklumpen bliver tør. Det samme gælder hårde vintre, hvor en stor jordklump lettere kan modstå frosten.

I en stor selvvandingskrukke er der også en stor vandtank. Derfor kan du tillade dig at plante specielle eller særligt tørstige arter, som normalt er meget krævende i forhold til vanding. Vandtanken er nem og enkel at tømme for gammelt vand og næringsstoffer.

1-2-3 PLANT
Med Klimakrukken får du let succes med dine planter. Når først planten har fået fat i kapillær-funktionen, sørger den selv for at få den helt rigtige mængde vand. Det tager som regel kun få uger, fra du har plantet. De fleste købeplanter er vokset op i en potte. De skal lige bruge lidt tid på at få sendt deres rødder ud i jorden og ned i vandtanken. Planter skal også vænne sig til at stå i en større krukke og i et andet klima end det, de levede i på planteskolen.

Når du har fyldt spagnum i kapillær-rørene, så er krukken klar til at blive fyldt med den jordblanding, som passer til de planter, du vil have i krukken. Måske vil du gerne have flere planter i den samme krukke. Så tænk på, at det er mest interessant med mange forskellige planter, så blomstringen fordeles over hele sæsonen, og øjet altid har noget at vandre i. Det er godt for dig, og det er godt for biodiversiteten.

Når du bruger krukker med selvvanding og kapillær-funktion, kan du nemt have mange forskellige planter i den samme krukke. De største planter finder hurtigt ned til vandtanken, og så tager de ikke i samme grad vand og næring fra de mindre planter, som hvis de var udplantet en ordinær terracotta-krukke. Men husk at vande de mindre planter fra oven, når du hælder vand i tanken til de større planter. De små planter er længe om at få deres rødder ned i vandtanken.

 

10 gode grunde til at du skal plante i en klimakrukke

  1. Mindre vanding og vedligehold giver dig mere tid til bare at nyde dine kønne planter.
  2. Dine planter optager selv vand og næring efter behov.
  3. Væksten bliver mere stabil, og planterne lever mere harmonisk
  4. Vandtanken tømmes nemt for gammelt vand og næringsstoffer.
  5. Du kan have flere planter i den samme krukke.
  6. Du behøver ikke bekymre dig om ferievanding.
  7. Klimakrukken er let at flytte rundt med.
  8. Klimakrukken er både frost- og stødsikker.
  9. Klimakrukken er nem at rense og genplante.
  10. Klimakrukken er lavet af 100% danske genbrugsmaterialer.