OM URBANGARDEN.DK

HVEM ER VI?

Biodiversitet og natur

Urbangarden.dk er stiftet i 2019 for at understøtte biodiversiteten og etableringen af mere bæredygtig natur i urbane miljøer.

Vi up-cycler plastik af fødevarefraktionen fra danske husholdninger til at udvikle, producere og markedsføre unikke selvvandingskrukker. Alt er fremstillet i Danmark af 100% genanvendt dansk plastikaffald.

Vi har designet 9 modeller som gavner alt fra offentlige institutioner og private virksomheder til boligforeninger og privatkunder.

parallax

VORES HISTORIE

Fra 1994 og frem

Urbangarden.dk er vokset ud af bygartnerfirmaet Altan-alferne og sammen har vi udviklet serien af Klimakrukker i et tæt samarbejde med MP Plast A/S, PAW Værktøjsfabrik, Dansk Affaldsminimering og FORCE Technology.

Forudgående research og produktudvikling strækker sig tilbage gennem Altan-alfernes arbejde med biodiversitet siden 2010 og derfra tilbage til HJ Sallingboe´s indledende eksperimenter i 1982.

Fra 1994 til 2006 har Teknisk chef og medindehaver Boe Sallingboe arbejdet som industriel designer. Derefter fire år i mesterlære som gartner for LK og HedeDanmark i daværende Slots- og Ejendomsstyrelsen.

Siden 2010 har Altan-alferne.dk skabt mere end 350 ”haver” i byen og en række roste biodiversitets-, trivsels- og retainment projekter for Siemens, Deloitte, Pension Danmark, Slots- og Kulturstyrelsen og ILLUM, ud fra en levende vision om at lave urban natur på unaturlige steder.

Firmaet vinder med taghaven Tagparadiset på Vestervang Fritidshjem Danske Arkitekters Store Landskabspris 2014..

VORES STOLTHED

Danskejet virksomhed

Disse 16 års arbejde med at designe biotoper og mobil natur i byen har formgivet et produkt hvor kvalitet og funktion er uden sidestykke.

Vi er 100% dansk ejede og hele vores produktion ligger i Danmark.

Se mini-dokumentar om teknikken bag Klimakrukken her.