Historien om krukkerne

Historien om selvvandingskrukkerne - vi måtte selv skabe løsningen

“Hvis du havde fortalt os for 5 år siden, at vi skulle producere vores egne krukker i dag, så havde jeg sagt at du var vanvittig. Vi indså dog, at det produkt vi skulle bruge i vores professionelle gartnerforretning, ikke fandtes, og så måtte vi jo selv skabe det”

Boe Sallingboe


Vores rejse begyndte tilbage i 2010 som et gartnerfirma med en enkel mission: At forvandle byens altaner til frodige, naturlige paradiser.

Vores ambition var og er stadig, at inspirere folk til at omfavne naturen omkring dem, selv midt i byens travle liv. Vi ønsker at skabe en forbindelse mellem mennesker og dyreliv gennem smukke og praktiske selvvandingskrukker.

Vores rejse tog en uventet drejning, da vi begyndte at lege med ideen om at skabe selvvandende krukker til træer. Vi ønskede noget, der kunne klare de store træer på de mest udfordrende steder. Det skulle være let og rummeligt nok til både vand og jord. Den krukke fandtes på det tidspunkt ikke, og efter at have ledt efter den rigtige løsning, endte det med, at vi indså at vi selv måtte skabe den.

Vi undersøgte forskellige muligheder og eksperimenterede med 3D-prints for at finde den perfekte krukke. Efter mange forsøg stod det klart, at plastikkrukker var vejen frem. De var ideelle til træer, da de ikke sveder om sommeren og beskytter rødderne mod kulde om vinteren.

En vigtig del af vores mission var også at engagere børn i naturen. Vi ønskede, at de skulle have en naturlig forbindelse til omgivelserne, selv i en tid, hvor skærme dominerer deres hverdag. Derfor skalerede vi krukkerne op, så børn kunne klatre på dem og føle den glæde, som naturen bringer.

Bæredygtighed er en grundlæggende værdi for os. Vi ønskede at fremstille vores krukker af genbrugsmaterialer. Ved at bruge plastikaffald fra danske husholdninger som ressource fandt vi en uudtømmelig kilde til materiale. Vi tror på, at vores produkter skal afspejle Moder Jords naturlige måde at gøre tingene på.

De skøre og skæve planter, der opvokser på friland i Danmark, er dem, vi elsker. Vi ønsker ikke "naturbetvingere," men snarere planter, der vokser naturligt og ubesværet. Vores krukker giver disse planter den perfekte base for at trives og berige byens dyreliv.

Vi er stolte af at tage plastikaffald og upcycle det til smukke selvvandingskrukker, der giver naturen nye muligheder på de mest mærkelige steder. Når du planter et træ eller en busk på din altan, skaber du et pitstop for byens dyreliv. Småfuglene flokkes om træerne og nyder udsigten fra det højeste punkt.

Vi ønsker at opmuntre dig til at plante træer, buske og blomster på din altan. Det er en fantastisk måde at nyde naturen, selv i en travl by. Og ved at skabe et frodigt miljø, er du med til at bevare naturen og skabe en positiv indvirkning på miljøet.

Så lad os sammen omfavne naturen og skabe smukke, bæredygtige altanhaver med vores selvvandingskrukker. Vi tror på, at naturen er tættere på end du tror, og med vores krukker kan du bringe den direkte til din altan. Giv dig selv og byens dyreliv den gave det fortjener!

Se Boe fortælle mere i videoen nedenfor:

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Selvom altanen er lille, kan den sagtens være både grøn og farverig.

Stauder med skønne farver giver liv i byhaven

Apr 03, 2024

Forestil dig at træde ud på din altan eller ind på terrassen i din lille gårdhave og blive mødt af et væld af farver, duft og summen fra insekter

Sådan laver du krydderurter-isterninger

Gem krydderurter året rundt med krydderurte-isterninger

Dec 16, 2023

En af de enkleste og mest effektive metoder til at bevare dine hjemmedyrkede krydderurter er at fryse dem i isterninger, hvilket skaber en praktisk og økonomisk køkkeningrediens, du kan bruge året rundt.

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Dec 16, 2023

Efter julen er overstået, og juletræet har udfyldt sin festlige rolle, behøver det ikke ende som affald