Hvilken jord skal jeg købe til mine planter?

Hvilken jord skal jeg købe til mine planter?

Brug kvalitetsjord, der er egnet til de valgte planter. Eksempelvis fin surbundsjord til dine pieris og rododendron, løs og næringsrig blomsterjord, gerne med lidt sand i, til krydderurter og mindre træer og en halvfed sort muld til dine roser. Det, der kaldes blomsterjord, er en humusrig blanding, der som regel indeholder mini-leca og mineralrigt lergranulat – den er egnet til det meste, som plantes i krukker, lige bortset fra ting, som kræver sur jord eller spagnum. Hele ideen er at efterligne naturen ved at skabe en biotop. En biotop er bare en betegnelse for et afgrænset område, hvor man kan måle eller tælle, hvor mange arter fra flora og fauna, der er i dette begrænsede område. At skabe en sund biotop er ensbetydende med at skabe et miljø med balance i plante- og dyreliv. Altså helst et miljø med mange arter, hvor planterne passer på hinanden, ligesom de gør ude i det vilde, og hvor dyrelivet – i vores tilfælde fugle- og insektlivet – kan udfolde sig. Med andre ord, hvis du skal plante andre ting end Lathyrus og hurtige supermarkedsplanter, skal du købe din jord et på en planteskole eller hos en grossist. Kvalitetsjord koster lidt mere, men er den bedste investering, du kan foretage for din nye kælealtan eller frydhave på tagterrassen.
Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Planter til altankasser og mindre krukker uden selvvanding

Planter til altankasser og mindre krukker uden selvvanding

Oct 31, 2022

Plant de rigtige planter på din altan og giv dem et langt og godt liv. Her finder du en liste over de planter, Urbangarden.dk anbefaler.

Vinter vanding af planter i selvvandingskrukker

Vinter vanding af planter i selvvandingskrukker

Dec 02, 2020

Hvor hyppigt du skal vande, afhænger det meget af om du har en overbo der meste delen tager regnen og "vejret" hen over vinteren.

Beskæring af planter i selvvandingskrukker med kapillærfunktion

Beskæring af planter i selvvandingskrukker med kapillærfunktion

May 04, 2020

Som tommelfingerregel beskærer man sine planter i krukker så lidt som muligt. Krukkeplanter vokser ikke lige så kraftigt, som planter udplantet i en have eller en park. Det er ikke en underdrivelse at sige at krukkeplanter vokser for halv kraft, netop fordi de har et begrænset vækstvolumen i krukken til rådighed.