Hvilken jord skal jeg købe til mine planter?

Hvilken jord skal jeg købe til mine planter?

Brug kvalitetsjord, der er egnet til de valgte planter. Eksempelvis fin surbundsjord til dine pieris og rododendron, løs og næringsrig blomsterjord, gerne med lidt sand i, til krydderurter og mindre træer og en halvfed sort muld til dine roser. Det, der kaldes blomsterjord, er en humusrig blanding, der som regel indeholder mini-leca og mineralrigt lergranulat – den er egnet til det meste, som plantes i krukker, lige bortset fra ting, som kræver sur jord eller spagnum. Hele ideen er at efterligne naturen ved at skabe en biotop. En biotop er bare en betegnelse for et afgrænset område, hvor man kan måle eller tælle, hvor mange arter fra flora og fauna, der er i dette begrænsede område. At skabe en sund biotop er ensbetydende med at skabe et miljø med balance i plante- og dyreliv. Altså helst et miljø med mange arter, hvor planterne passer på hinanden, ligesom de gør ude i det vilde, og hvor dyrelivet – i vores tilfælde fugle- og insektlivet – kan udfolde sig. Med andre ord, hvis du skal plante andre ting end Lathyrus og hurtige supermarkedsplanter, skal du købe din jord et på en planteskole eller hos en grossist. Kvalitetsjord koster lidt mere, men er den bedste investering, du kan foretage for din nye kælealtan eller frydhave på tagterrassen.
Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Selvom altanen er lille, kan den sagtens være både grøn og farverig.

Stauder med skønne farver giver liv i byhaven

Apr 03, 2024

Forestil dig at træde ud på din altan eller ind på terrassen i din lille gårdhave og blive mødt af et væld af farver, duft og summen fra insekter

Sådan laver du krydderurter-isterninger

Gem krydderurter året rundt med krydderurte-isterninger

Dec 16, 2023

En af de enkleste og mest effektive metoder til at bevare dine hjemmedyrkede krydderurter er at fryse dem i isterninger, hvilket skaber en praktisk og økonomisk køkkeningrediens, du kan bruge året rundt.

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Dec 16, 2023

Efter julen er overstået, og juletræet har udfyldt sin festlige rolle, behøver det ikke ende som affald