Omgiv dig med planter. Det er sundt for dit helbred

Del 1: Pimp naturen og den vil forkæle din hjerne

Særligt for mennesker der bor i byerne, er planternes levende organiske former en lise for sjælen.
Og i endnu højere grad er det vigtigt for mennesker med et krævende arbejdsliv, at give sig selv et frikvarter mellem planter. Bare et øjeblik til at få klaret hjernen, få lidt frisk luft og placere sig i et rum uden hårde flader.

Det kan være svært at identificere sig med langhårede ideer og et holistisk naturtilhørs forhold, hvis ens opvækst, uddannelse og hverdag er formet af hård arkitektur og ønsket om flere penge til forbrug. Det er helt sikkert ikke lettere hvis ens arbejdsliv er centreret om økonomisk vækst i det næste kvartalsregnskab.

Vækstkravet er en hård nød at knække. Men det løsner op på frustrationen i det øjeblik man forstår, at det eneste der med rimelighed skal vækste, er naturen omkring os. At biodiversiteten og dermed artsrigdommen er det vigtigste af alle vores assets. Hvad skal et økonomisk overskud bruges til, hvis det ikke er at skabe ny natur, og rette op på de sidste århundredes organiserede rovdrift og misforståede ordenssans.

Biophilia og en grundlæggende respekt, kærlighed og taknemmelighed for naturens vidunder og diversitet, er relativt enkel at opdyrke, hvis man bruger ørene til at lytte med og øjnene til at se med. Hvis man giver sig selv lov til at dalre og glo på natur. Sidde og glide ud af fokus mellem nogle stauder og småtræer, eller gå en tur i den nærmeste park, bare for at glo på træerne. Med det ene formål at forkæle sig selv med distraktion. Hengive sig til træernes vibrationer og lade sig omfavne af den frekvens, som blomsterne svinger på. At give sig selv lov til at nyde mellemøjeblikket, være offline og uproduktiv, bare fordi man kan.

Netop denne øvelse i at stå stille, at være her nu, overladt til naturen og ens egne tanker, kan til en start opleves flovt og tidsrøvende. ”Tænk hvis nogen så mig nu”. Og netop her er det vigtigt at mærke omgivelserne, naturen, planternes diversitet og særegenhed, fuglenes fløjt og de lyde vinden fører med sig.
Fordi vi er oprundet af naturen. Og selv om vi nu kan installere en app på alle mulige dimser, er det stadig færre, der ved hvordan man lægger en kartoffel i jorden for at få flere kartofler.

Læs del 2 her

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Selvom altanen er lille, kan den sagtens være både grøn og farverig.

Stauder med skønne farver giver liv i byhaven

Apr 03, 2024

Forestil dig at træde ud på din altan eller ind på terrassen i din lille gårdhave og blive mødt af et væld af farver, duft og summen fra insekter

Sådan laver du krydderurter-isterninger

Gem krydderurter året rundt med krydderurte-isterninger

Dec 16, 2023

En af de enkleste og mest effektive metoder til at bevare dine hjemmedyrkede krydderurter er at fryse dem i isterninger, hvilket skaber en praktisk og økonomisk køkkeningrediens, du kan bruge året rundt.

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Dec 16, 2023

Efter julen er overstået, og juletræet har udfyldt sin festlige rolle, behøver det ikke ende som affald