Sådan tilpasser du højden på din selvvandingskrukke

Sådan tilpasser du højden på din selvvandingskrukke

Urbangarden handler i høj grad om at skabe natur på unaturlige steder. Når man har sagt det, har man også sagt altaner, og har man sagt det, har man også sagt små rum og kompromier.
Da vi designede vores selvvandingskrukker, var det derfor vigtigt for os, at de kunne tilbyde den fleksibilitet, der skal til for at få det meste ud af pladsen.
Det kunne altså ikke nytte noget at lave en krukke, som var for rigid, og ikke kunne tilpasses.

I denne lige guide og medfølgende video viser vores altanekspert, Boe fra Altan-Alferne, viser os, hvordan vi kan tilpasse vores selvvandingskrukker for at skabe den perfekte oase på vores altaner.

I dette eksempel starter projektet med ideen om at have en væg bag en stol med en spændt wire. Her ønsker vi at tilføje en klatreplante, så vi trimmer den blot, så den passer ind under stolen. Med præcise mål og nøje planlægning fjerner Boe 14 centimeter fra krukken, så den passer perfekt under stolen. Resultatet er en smuk harmoni mellem krukken, stolen og væggen.

Tanken bag dette tilpasningsprojekt er at skabe plads til en række klatreplanter, der kan sprede deres grønne bladpragt over os, mens vi slapper af på altanen. Blåregn, kaprifolie, klematis, humle, akebia, vindruer og tornløse brombær er bare nogle af de smukke planter, der kan finde deres plads i vores tilpassede selvvandingskrukker.

En smart detalje ved tilpasningen er, at Boe vælger at skære toppen af krukken lige over, i stedet for skråt, så vandet, når vi vander, ikke ender på jorden under krukken. Det er den slags kreative løsninger, der gør vores selvvandingskrukker perfekte til small space living, hvor vi skal udnytte hver en kvadratmeter på vores altaner bedst muligt.

En ekstra bonus ved projektet er, at det, der bliver skåret af krukken, kan bruges som en kant til et andet træ i gården, som får vejsalt og andre ting. På den måde skåner vi miljøet og udnytter vores ressourcer på smart vis.

Urbangarden.dk er stedet, hvor lejlighedsnatur og small space living mødes. Vi tror på, at verden er fyldt med muligheder og løsningsmodeller, og vores tilpassede selvvandingskrukker er et perfekt eksempel på dette. Lad os sammen skabe en grønnere og mere livlig verden på vores altaner!

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Altanhave uden spor: Effektiv bortskaffelse af haveaffald i Danmark

Altanhave uden spor: Effektiv bortskaffelse af haveaffald i Danmark

Sep 26, 2023

Har du en smuk altanhave, der blomstrer og trives, men er i tvivl om, hvordan du bortskaffer haveaffaldet?

Giv Dit Grønne Liv en Koffein-Boost: Brug af Kaffegrums til Planter

Giv Dit Grønne Liv en Koffein-Boost: Brug af Kaffegrums til Planter

Sep 22, 2023

Kaffegrums er mere end bare den velsmagende drivkraft i din kop morgenkaffe. Det er også en guldgrube af næringsstoffer og en alsidig ressource for dine planter i haven

Gavnlig Brug af Græsafklip i Din Have

Gavnlig Brug af Græsafklip i Din Have

Sep 22, 2023

Når du er færdig med at slå dit græs, er du kun halvvejs igennem opgaven. Du har nu en masse affald, du skal skille dig af med på den mest hensigtsmæssige måde. For mange bliver det noget med at samle det i affaldsposer, og smide det på lossepladsen.