Sådan tilpasser du højden på din selvvandingskrukke

Sådan tilpasser du højden på din selvvandingskrukke

Urbangarden handler i høj grad om at skabe natur på unaturlige steder. Når man har sagt det, har man også sagt altaner, og har man sagt det, har man også sagt små rum og kompromier.
Da vi designede vores selvvandingskrukker, var det derfor vigtigt for os, at de kunne tilbyde den fleksibilitet, der skal til for at få det meste ud af pladsen.
Det kunne altså ikke nytte noget at lave en krukke, som var for rigid, og ikke kunne tilpasses.

I denne lige guide og medfølgende video viser vores altanekspert, Boe fra Altan-Alferne, viser os, hvordan vi kan tilpasse vores selvvandingskrukker for at skabe den perfekte oase på vores altaner.

I dette eksempel starter projektet med ideen om at have en væg bag en stol med en spændt wire. Her ønsker vi at tilføje en klatreplante, så vi trimmer den blot, så den passer ind under stolen. Med præcise mål og nøje planlægning fjerner Boe 14 centimeter fra krukken, så den passer perfekt under stolen. Resultatet er en smuk harmoni mellem krukken, stolen og væggen.

Tanken bag dette tilpasningsprojekt er at skabe plads til en række klatreplanter, der kan sprede deres grønne bladpragt over os, mens vi slapper af på altanen. Blåregn, kaprifolie, klematis, humle, akebia, vindruer og tornløse brombær er bare nogle af de smukke planter, der kan finde deres plads i vores tilpassede selvvandingskrukker.

En smart detalje ved tilpasningen er, at Boe vælger at skære toppen af krukken lige over, i stedet for skråt, så vandet, når vi vander, ikke ender på jorden under krukken. Det er den slags kreative løsninger, der gør vores selvvandingskrukker perfekte til small space living, hvor vi skal udnytte hver en kvadratmeter på vores altaner bedst muligt.

En ekstra bonus ved projektet er, at det, der bliver skåret af krukken, kan bruges som en kant til et andet træ i gården, som får vejsalt og andre ting. På den måde skåner vi miljøet og udnytter vores ressourcer på smart vis.

Urbangarden.dk er stedet, hvor lejlighedsnatur og small space living mødes. Vi tror på, at verden er fyldt med muligheder og løsningsmodeller, og vores tilpassede selvvandingskrukker er et perfekt eksempel på dette. Lad os sammen skabe en grønnere og mere livlig verden på vores altaner!

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Selvom altanen er lille, kan den sagtens være både grøn og farverig.

Stauder med skønne farver giver liv i byhaven

Apr 03, 2024

Forestil dig at træde ud på din altan eller ind på terrassen i din lille gårdhave og blive mødt af et væld af farver, duft og summen fra insekter

Sådan laver du krydderurter-isterninger

Gem krydderurter året rundt med krydderurte-isterninger

Dec 16, 2023

En af de enkleste og mest effektive metoder til at bevare dine hjemmedyrkede krydderurter er at fryse dem i isterninger, hvilket skaber en praktisk og økonomisk køkkeningrediens, du kan bruge året rundt.

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Dec 16, 2023

Efter julen er overstået, og juletræet har udfyldt sin festlige rolle, behøver det ikke ende som affald