Skab dit eget lille stykke jungle i stuen med selvvandende krukker!

Skab dit eget lille stykke jungle i stuen med selvvandende krukker!

I denne lille artikel vil vi gennemgå, hvordan du kan plante en indendørsplante i en selvvandende krukke - selvfølgelig uden overløbshul - det ville være kedeligt at ødelægge perserne fordi vandet løb over i vandtanken.

Det er fantastisk at have store planter indendørs, om du så køber en stor indendørsplante fra planteskolen, eller som i vores eksempel, arver en, der var blevet for stor til hvor den stod, så er der en række ting, der er gode at vide inden du går i gang.

Her er hvad du skal gøre:

  • Forstå plantens naturlige habitat: De fleste indendørsplanter, der trives i Skandinavien, har deres oprindelige habitat i bunden af junglen. Det betyder, at de er vant til meget lys, men ikke direkte sollys. Der er også en høj luftfugtighed, men jorden kan være knastør på grund af gamle rødder og humus.

  • Vælg den rette jord: Vi anbefaler at bruge en blanding af blomsterjord, højmose-spagnum og mini-leca (letvægtslerkugler). Denne blanding giver god dræning og luftighed i jorden.

  • Tilføj leca i jorden: For at efterligne jordbunden i junglen og sikre god dræning og luftighed, anbefaler vi at blande leca i jorden. Dette giver rødderne mulighed for at trække vejret og forhindrer rådne rødder.


Nu er det tid til at plante din plante i den selvvandende krukke:

Fjern planten forsigtigt fra dens oprindelige krukke. Hvis klumpen ikke er for stor, kan du forsigtigt løfte den og placere den i den selvvandende krukke.
Det er vigtigt at lade planten drikke det vand, der allerede er i dens klump, før du tilføjer mere vand. Dette sikrer, at rødderne får tid til at absorbere vandet ordentligt.

Når det kommer til vanding af indendørsplanter, er det vigtigt at holde krukken relativt tør. Planterne trives bedst, når de opfordres til at suge vand nedefra. Du kan også sprøjte vand på deres blade med en forstøver, da dette efterligner det naturlige miljø, hvor de kommer fra.

Det er vigtigt at undgå at holde jorden konstant våd, da dette kan føre til rodskader og rådne rødder. Sørg for at lade jorden tørre ud mellem vandingerne, så planten kan trække vejret ordentligt. Med selvvanding trækker planten kun selv den mængde vand, den har brug for for at overleve.

Med en selvvandende krukke kan du skabe dit eget lille stykke jungle derhjemme i stuen. Nyd synet af frodige og sunde planter, der trives i deres naturlige habitat.

Hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er her for at hjælpe dig med at få succes med dine selvvandende krukker og skabe en smuk indendørs have.

Glæd dig til at skabe dit eget grønne paradis i din stue med selvvandende krukker!

Se Boe plante en fantastisk flot pante om, der var blevet for stor, og derfor måtte flytte hjemme fra dens forældre i vores video guide her:

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Altanhave uden spor: Effektiv bortskaffelse af haveaffald i Danmark

Altanhave uden spor: Effektiv bortskaffelse af haveaffald i Danmark

Sep 26, 2023

Har du en smuk altanhave, der blomstrer og trives, men er i tvivl om, hvordan du bortskaffer haveaffaldet?

Giv Dit Grønne Liv en Koffein-Boost: Brug af Kaffegrums til Planter

Giv Dit Grønne Liv en Koffein-Boost: Brug af Kaffegrums til Planter

Sep 22, 2023

Kaffegrums er mere end bare den velsmagende drivkraft i din kop morgenkaffe. Det er også en guldgrube af næringsstoffer og en alsidig ressource for dine planter i haven

Gavnlig Brug af Græsafklip i Din Have

Gavnlig Brug af Græsafklip i Din Have

Sep 22, 2023

Når du er færdig med at slå dit græs, er du kun halvvejs igennem opgaven. Du har nu en masse affald, du skal skille dig af med på den mest hensigtsmæssige måde. For mange bliver det noget med at samle det i affaldsposer, og smide det på lossepladsen.