Vinter vanding af planter i selvvandingskrukker

Vinter vanding af planter i selvvandingskrukker

Hvor hyppigt du skal vande, afhænger det meget af om du har en overbo der meste delen tager regnen og "vejret" hen over vinteren.

Planterne, med mindre det er sommerblomster, vil fortsat vokse i rodnettet hen over vinteren. Derfor er det vigtigt at de ikke tørrer ud.

Så hvis du ikke får noget særligt regn og vejr til dine planter, så må du gerne give dem lidt fra tid til anden, med mindre det er dag og nattefrost.

Samtidig, afhængigt af hvad du har plantet, foretrækker de fleste planter at stå lidt for tørt, fremfor lidt for vådt. Det er kun sumpplanter der holder af at have vand om rødderne hele tiden. Alle øvrige arter risikerer at rødderne rådner.

Selve krukken kan sagtens stå med vand i tanken. Overløbshuller er boret så der er plads til at vandet fryser til is og vokser 10%, uden at indsatsen med kapillær funktionen bliver skubbet op. 

Skulle det hele sejle og bundfryse, så vil indsatsen og plantedelen helt naturligt falde på plads igen, når vandet i tanken tør op i det tidlige forår.

Lad gerne vissent løv fra stauderne sidde vinteren over til at beskytte planternes rodhalse mod slud og rusk. Brug evt. pyntegrønt eller klip fra juletræet til at dække af ved Clematis og alle de dyre og skrøbelige stauder. Husk at fjerne alle de sure nåle fra jorden til foråret.

Jo større rodklump planten har, jo nemmere vil den have ved at overleve vinteren. Og den største plantedød hen over vinteren, skyldes i højere grad at planterne tørrer ud, end at dine mange Klimakrukker og altankasser bundfryser og måske giver planterne uoprettelige skader på rodnettet.

Selv om de fleste planter kan forekomme at være i dvale, så har dine planter stadig brug for lidt af din opmærksomhed og sporadisk men omsorgsfuld besøgs-vanding hen over vinteren.

Så kan du gå og glæde dig til at forårstrimme herlighederne og gøde. Måske til påske eller pinse og helt sikkert inden du tager på sommerferie.
Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Dyrkning af Spiselige Planter Indendørs: En Guide til Hjemmegartnere

Dyrkning af Spiselige Planter Indendørs: En Guide til Hjemmegartnere

Nov 12, 2023

Selv i de kolde danske vintermåneder er det muligt at dyrke friske, spiselige planter indendørs

Genbrug Juleglæden: Plant dit eget Grantræ på Altanen!

Genbrug Juleglæden: Plant dit eget Grantræ på Altanen!

Nov 12, 2023

Vi har en idé, der ikke kun bringer grønne vibes ind i din stue, men også lader dig genbruge juletræet år efter år...

Få sommerfugle på din altan

Forårsglæde på altanen: Sådan tiltrækker du fugle og sommerfugle

Nov 02, 2023

At sidde på sin altan og kigge på disse smukke skabninger kan bringe en følelse af forårsglæde og forbinde dig med naturen