Om selvvanding i Klimakrukker og Klimakasser
Serien af bæredygtige plantebeholdere med selvvanding er udviklet til dig som planter på naturens betingelser, tænker langsigtet og har lyst til at gøre dig umage. Et klassisk internationalt design af genanvendt plastik, fremstillet med omtanke til at booste naturen i byerne. Vores produkter er skabt til at gøre det nemt for alle at have et stort træ i byen. Hvor som helst i verden, uanset om du har 10 grønne fingre eller ej. Med et gennemtestet selvvandingssystem, der giver dine planter de bedste betingelser for at trives, vokse og overleve år efter år.
10 gode grunde til at du skal plante i en KLIMAKRUKKE eller KLIMAKASSE
- Mindre vanding og vedligehold giver dig mere tid til bare at nyde dine kønne planter.
- Dine planter optager selv vand og næring efter behov.
- Væksten bliver mere stabil, og planterne lever mere harmonisk.
- Vandtanken tømmes nemt for gammelt vand og næringsstoffer.
- Du kan have flere planter i den samme krukke.
- Du behøver ikke bekymre dig om ferievanding.
- Klimakrukken er let at flytte rundt med.
- Klimakrukken er både frost- og stødsikker.
- Klimakrukken er nem at rense og genplante.
- Klimakrukken er lavet af 100% danske genanvendte materialer.
Store buske og træer trives bedst, når de er udplantet i store selvvandingskrukker. Jo større jo bedre. Et stort rumindhold gør nemlig, at planter klarer sig bedre igennem en varm sommer, fordi der går længere tid, før jordklumpen bliver tør. Det samme gælder hårde vintre, hvor en stor jordklump lettere kan modstå frosten.
I en stor selvvandingskrukke er der også en stor vandtank. Derfor kan du tillade dig at plante specielle eller særligt tørstige arter, som normalt er meget krævende i forhold til vanding.
Klimakrukkerne og Klimakasserne har kapillær-funktion. Det vil sige, at planten via
rødderne selv suger den rette mængde vand fra det indbyggede reservoir. Det gør det nemt for dine planter at overleve og trives overalt. På altanen, på tagterrassen, i stuen eller på kontoret. Og på den måde kan du have glæde af dine planter i mange år.
I almindelige krukker overlever planter ofte kun en enkelt sæson. Det er fordi, de får enten for meget eller for lidt vand. Med selvvandingskrukker justerer planterne selv vandoptaget efter behov. Det betyder ikke alene, at du slipper for at skulle vande hver eller hver anden dag. Dine planter vokser og trives også langt bedre, samtidig med at de sikres et langt og dejligt liv.
Klimakrukkerne og Klimakasserne er til både inden- og udendørs brug. De er frost- og stødsikre. Fremstillet i Danmark af 100 % dansk genbrugsplast i et afdæmpet design, så dine planter rigtigt kan komme til deres ret.
1-2-3 PLANT
Med Klimakrukkerne og Klimakasserne får du let succes med dine planter. Når først planten har fået fat i kapillær-funktionen, sørger den selv for at få den helt rigtige mængde vand. Det tager som regel kun få uger, fra du har plantet. De fleste købeplanter er vokset op i en potte. De skal lige bruge lidt tid på at få sendt deres rødder ud i jorden og ned i vandtanken. Planter skal også vænne sig til at stå i en større krukke og i et andet klima end det, de levede i på planteskolen.
Når du har fyldt spagnum i kapillær-rørene, så er krukken klar til at blive fyldt med
den jordblanding, som passer til de planter, du vil have i krukken. Måske vil du gerne have flere planter i den samme krukke. Så tænk på, at det er mest interessant med mange forskellige planter, så blomstringen fordeles over hele sæsonen, og øjet altid har noget at vandre i. Det er godt for dig, og det er godt for biodiversiteten.
Når du bruger krukker med selvvanding og kapillær-funktion, kan du nemt have mange forskellige planter i den samme krukke. De største planter finder hurtigt ned til vandtanken, og så tager de ikke i samme grad vand og næring fra de mindre planter, som hvis de var udplantet en ordinær terracotta-krukke. Men husk at vande de mindre planter fra oven, når du hælder vand i tanken til de større planter. De små planter er længe om at få deres rødder ned i vandtanken.
Du kan blande en smule Mycelier i jorden, for at efterligne naturen og på den måde bruge svampekulturer til at skabe et underjordisk væv, der giver planterne bedre muligheder for at kommunikere og støtte hinanden med vand og næringsstoffer.