Forbered dine krukker til en hyggelig vinterhave

Forbered dine krukker til en hyggelig vinterhave

Vinteren står for døren. Selvom de fleste planter går i dvale om vinteren, betyder det ikke, at din have eller altan behøver at miste sin charme. Tværtimod, med den rette forberedelse, kan du skabe en hyggelig og smuk vinterhave ved hjælp af dine krukker. Vi guider dig til, hvordan du kan gøre dine krukker klar til vinterens komme.

1. Fjern døde planter og blade: Begynd med at rense dine krukker for eventuelle døde planter og blade fra efterårssæsonen. Dette forhindrer skadedyr og sygdomme i at overvintre i dine krukker.

2. Beskær dine stauder: Hvis du har stauder i dine krukker, kan det være en god idé at beskære dem om vinteren. Klip de visne stængler tilbage til jorden for at fremme sund vækst til foråret.

3. Tjek for frostskader: Inspektionér dine krukker for eventuelle tegn på frostskader. Hvis du bemærker revner eller skader, kan det være en god idé at erstatte krukkerne eller beskytte dem med isolering.

4. Tilføj vinterplanter: Forvandl dine krukker til vinterjuveler ved at tilføje planter, der trives i de kolde måneder. Nogle gode valg inkluderer vinterblomstrende stauder som vinterjasmin, lyserøde vinterbuske og stedsegrønne planter som enebær og buksbom.

5. Isolering: Isolering er afgørende for at beskytte dine planter mod frost. Dæk dine krukker med et lag muld, gran eller halm for at holde jorden varm og beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer.

6. Selvvandingssystemer: Hvis du allerede har selvvandende krukker fra Urbangarden.dk, er du i en god position til at håndtere vinteren. Vores krukker sikrer, at dine planter får den nødvendige mængde vand, selv når temperaturen falder. Vores krukker er garanteret, ikke at lide af frostsprængning, så bare sørg for, at vandtanken er fyldt, men vær opmærksom på om vandet fryser solidt - det er trods alt vanskeligt at suge is op.
Har du endu ikke en frostsikker selvvandingskrukke, kan du finde dem her

7. Dekoration: Glem ikke at tilføje nogle dekorative elementer til dine vinterkrukker. Pynt med julelys, gran eller vinterdekorationer for at skabe en magisk stemning.

8. Overvåg vejrprognosen: Hold øje med vejrprognosen og vær klar til at beskytte dine krukker yderligere, hvis der er en usædvanlig kulde på vej.

9. Hav evt. et tæppe klar: Har du dine planter i blomsterkrukker, og bliver frosten for voldsom, er det værd at tænker over at jorden i krukker hurtigere fryser end hvis det var i almindelig have. Bliver frosten alt for slem og længerevarende, kan du have noget liggende, der kan isolere krukken lidt.

10. Hold igen med nitrogen-rig gødning: På den måde stimulerer du ikke væksten af nye blade og således kan du hjælpe planten med at hærde vinteren over så den er klar til foråret.


Med disse forberedelser kan du nyde en smuk og hyggelig vinterhave, selv når sneen falder. Dine krukker kan fortsætte med at bringe glæde og skønhed til din have eller altan gennem hele vintersæsonen.

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Selvom altanen er lille, kan den sagtens være både grøn og farverig.

Stauder med skønne farver giver liv i byhaven

Apr 03, 2024

Forestil dig at træde ud på din altan eller ind på terrassen i din lille gårdhave og blive mødt af et væld af farver, duft og summen fra insekter

Sådan laver du krydderurter-isterninger

Gem krydderurter året rundt med krydderurte-isterninger

Dec 16, 2023

En af de enkleste og mest effektive metoder til at bevare dine hjemmedyrkede krydderurter er at fryse dem i isterninger, hvilket skaber en praktisk og økonomisk køkkeningrediens, du kan bruge året rundt.

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Dec 16, 2023

Efter julen er overstået, og juletræet har udfyldt sin festlige rolle, behøver det ikke ende som affald