Gavnlig Brug af Græsafklip i Din Have

Gavnlig Brug af Græsafklip i Din Have

Alle med haver kender det. Når du er færdig med at slå dit græs, er du kun halvvejs igennem opgaven. Du har nu en masse affald, du skal skille dig af med på den mest hensigtsmæssige måde. For mange bliver det noget med at samle det i affaldsposer, og smide det på lossepladsen.

Inden du gør det, så se her, hvordan du kan bruge det i din egen have til at gavne!

Når du har givet din græsplæne en hurtig trimning, kan afklip på mindre end 3 cm i længden roligt forblive, hvor de falder. De vil hurtigt blive tilbage til jorden, returnere næringsstoffer til den og hjælpe med at holde den resterende græsplæne sund.

Tilføj til din Kompost
Hvis du efterlader længere græsafklip liggende, vil det skade din græsplæne i stedet for at hjælpe den ved at blokere for sollys og kvæle den levende græs. Derudover er en græsplæne dækket af lange afklip uæstetisk, og når græsset tørrer, bliver det ubehageligt at gå på. Efter at have raket dem op, kan du tilføje afklippet til din kompostbunke, hvor de snart vil nedbrydes og producere en nærende kompost til gavn for alle dine andre planter.

Mulching
Vi har ikke et rigtig godt ord for "mulch" på dansk, men mulching vil sige, at man dækker jorden omkring sine planter med mulke fremstillet af naturlige organiske eller mineralske materialer. Mulching er en fantastisk måde at beskytte planter mod vejrliget, opretholde jordfugtighed under tørre forhold og hjælpe med at holde ukrudt under kontrol. Gør dit græs til en fremragende organisk mulk ved at tørre det i solen i nogle dage og derefter sprede det over jordoverfladen omkring de planter, du ønsker at beskytte. Og hvad der er mere, når vejret bliver koldere og vådere, vil græsset nedbrydes inden for få måneder for at nære jorden klar til næste år.

Forbedring af Jordkvaliteten
Hvis dele af din have har dårlig jord, der ikke dræner godt, kan du grave dine græsafklip direkte ned i det, og de vil forbedre teksturen og tilføje næringsstoffer. Jo flere afklip du tilføjer, og jo oftere, desto bedre bliver din jord med tiden.

Lav en Græste
I stedet for at købe dyre flydende gødninger, kan du lave din egen af græsafklip. Placer det afskårne græs i en tønde eller stor spand og dæk det med vand. Efter et par uger kan du tage den flydende del og bruge den til at gøde dine blomster, grøntsager eller græsplæne. Det resterende græs vil allerede være begyndt at rådne og kan sikkert tilføjes din kompostbunke, hvor det vil fuldføre processen.

Ved at bruge dine græsafklip på disse måder kan du udnytte deres potentiale som en bæredygtig ressource og samtidig forbedre din haves sundhed og skønhed. Husk at undgå at bruge græs, der tilhører invasive græsarter, da de kan sprede sig og forårsage problemer i din have.

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Selvom altanen er lille, kan den sagtens være både grøn og farverig.

Stauder med skønne farver giver liv i byhaven

Apr 03, 2024

Forestil dig at træde ud på din altan eller ind på terrassen i din lille gårdhave og blive mødt af et væld af farver, duft og summen fra insekter

Sådan laver du krydderurter-isterninger

Gem krydderurter året rundt med krydderurte-isterninger

Dec 16, 2023

En af de enkleste og mest effektive metoder til at bevare dine hjemmedyrkede krydderurter er at fryse dem i isterninger, hvilket skaber en praktisk og økonomisk køkkeningrediens, du kan bruge året rundt.

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Dec 16, 2023

Efter julen er overstået, og juletræet har udfyldt sin festlige rolle, behøver det ikke ende som affald