Genbrug Juleglæden: Plant dit eget Grantræ på Altanen!

Genbrug Juleglæden: Plant dit eget Grantræ på Altanen!

Er du også træt af at købe et nyt juletræ hvert år? Vi har en idé, der ikke kun bringer grønne vibes ind i din stue, men også lader dig genbruge juletræet år efter år. Tag dit grantræ fra haven, plant det ud i vores selvvandingskrukker, og lad julehyggen begynde!

1. Køb et grantræ med klump i potte:
Ja, det er faktisk muligt! Besøg din lokale planteskole, og vælg et grantræ med klump. Disse træer er perfekte til genbrug, da du let kan plante dem ud i haven efter jul.

2. Sådan tager du grantræet indenfor:
Vælg et grantræ i haven, der passer til din stue. Et træ med et ikke alt for stort rodnet er ideelt. Alternativt kan du "rodstikke" træet for at forberede det på livet i potte.

3. Plantning i selvvandingskrukken:
Find en passende selvvandingskrukke - vores kan rumme ethvert træ, du kan få ind i din stue - og hvis du planter det i krukken udenfor, er de endda sikre nok til at du kan køre dem ind i stuen på en sækkevogn uden at skade krukken, og grav grantræet op med hele roden. Placer træet i krukken, tilsæt mere jord, og sørg for, at det står stabilt. Vand roden og jorden godt.

4. Hvordan rodstikker du et grantræ:
Ønsker du et mere håndterbart træ? Rodstik det! Skær rødderne med en spade og hjælp træet med at danne nye, kortere rødder velegnede til potten.

5. Pleje indendørs:
Inden du flytter træet ind i stuen, væn det gradvist til varmen for at undgå chok. Opbevar det i en lukket garage eller kølig udestue i 3-4 dage. Hold træet væk fra varmekilder.

6. Opbevaring og pleje:
Placér træet i krukken, læg små træstykker under for stabilitet, og læg barkflis øverst for at bevare fugtigheden. Overvand ikke træet, men hold rødderne moderat fugtige. Undgå gødning eller stoffer, der fremmer vækst.

7. Genbrug juletræet i haven:
Når julen er ovre, er det tid til at sende træet tilbage i haven. Lad det vænne sig til udendørslivet ved gradvist at udsætte det for kulde. Plant det ud, og lad det fortsætte sin vækst - eller lad det stå i krukken hvis du har altan.

Så der har du det, en bæredygtig måde at fejre jul på og skabe dit eget lille juletræsskovbryn på altanen. Del gerne dine billeder og oplevelser med os på sociale medier, og lad os sammen sprede juleglæde og grønne vibes! 🌲🌟
Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Selvom altanen er lille, kan den sagtens være både grøn og farverig.

Stauder med skønne farver giver liv i byhaven

Apr 03, 2024

Forestil dig at træde ud på din altan eller ind på terrassen i din lille gårdhave og blive mødt af et væld af farver, duft og summen fra insekter

Sådan laver du krydderurter-isterninger

Gem krydderurter året rundt med krydderurte-isterninger

Dec 16, 2023

En af de enkleste og mest effektive metoder til at bevare dine hjemmedyrkede krydderurter er at fryse dem i isterninger, hvilket skaber en praktisk og økonomisk køkkeningrediens, du kan bruge året rundt.

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Dec 16, 2023

Efter julen er overstået, og juletræet har udfyldt sin festlige rolle, behøver det ikke ende som affald