Genbrug Juleglæden: Plant dit eget Grantræ på Altanen!

Genbrug Juleglæden: Plant dit eget Grantræ på Altanen!

Er du også træt af at købe et nyt juletræ hvert år? Vi har en idé, der ikke kun bringer grønne vibes ind i din stue, men også lader dig genbruge juletræet år efter år. Tag dit grantræ fra haven, plant det ud i vores selvvandingskrukker, og lad julehyggen begynde!

1. Køb et grantræ med klump i potte:
Ja, det er faktisk muligt! Besøg din lokale planteskole, og vælg et grantræ med klump. Disse træer er perfekte til genbrug, da du let kan plante dem ud i haven efter jul.

2. Sådan tager du grantræet indenfor:
Vælg et grantræ i haven, der passer til din stue. Et træ med et ikke alt for stort rodnet er ideelt. Alternativt kan du "rodstikke" træet for at forberede det på livet i potte.

3. Plantning i selvvandingskrukken:
Find en passende selvvandingskrukke - vores kan rumme ethvert træ, du kan få ind i din stue - og hvis du planter det i krukken udenfor, er de endda sikre nok til at du kan køre dem ind i stuen på en sækkevogn uden at skade krukken, og grav grantræet op med hele roden. Placer træet i krukken, tilsæt mere jord, og sørg for, at det står stabilt. Vand roden og jorden godt.

4. Hvordan rodstikker du et grantræ:
Ønsker du et mere håndterbart træ? Rodstik det! Skær rødderne med en spade og hjælp træet med at danne nye, kortere rødder velegnede til potten.

5. Pleje indendørs:
Inden du flytter træet ind i stuen, væn det gradvist til varmen for at undgå chok. Opbevar det i en lukket garage eller kølig udestue i 3-4 dage. Hold træet væk fra varmekilder.

6. Opbevaring og pleje:
Placér træet i krukken, læg små træstykker under for stabilitet, og læg barkflis øverst for at bevare fugtigheden. Overvand ikke træet, men hold rødderne moderat fugtige. Undgå gødning eller stoffer, der fremmer vækst.

7. Genbrug juletræet i haven:
Når julen er ovre, er det tid til at sende træet tilbage i haven. Lad det vænne sig til udendørslivet ved gradvist at udsætte det for kulde. Plant det ud, og lad det fortsætte sin vækst - eller lad det stå i krukken hvis du har altan.

Så der har du det, en bæredygtig måde at fejre jul på og skabe dit eget lille juletræsskovbryn på altanen. Del gerne dine billeder og oplevelser med os på sociale medier, og lad os sammen sprede juleglæde og grønne vibes! 🌲🌟
Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Dyrkning af Spiselige Planter Indendørs: En Guide til Hjemmegartnere

Dyrkning af Spiselige Planter Indendørs: En Guide til Hjemmegartnere

Nov 12, 2023

Selv i de kolde danske vintermåneder er det muligt at dyrke friske, spiselige planter indendørs

Genbrug Juleglæden: Plant dit eget Grantræ på Altanen!

Genbrug Juleglæden: Plant dit eget Grantræ på Altanen!

Nov 12, 2023

Vi har en idé, der ikke kun bringer grønne vibes ind i din stue, men også lader dig genbruge juletræet år efter år...

Få sommerfugle på din altan

Forårsglæde på altanen: Sådan tiltrækker du fugle og sommerfugle

Nov 02, 2023

At sidde på sin altan og kigge på disse smukke skabninger kan bringe en følelse af forårsglæde og forbinde dig med naturen