Tag på ferie uden at bekymre dig om dine planter derhjemme 🪴🛫☀️

Tag på ferie uden at bekymre dig om dine planter derhjemme 🪴🛫☀️

Drømmer du om en bekymringsfri ferie, hvor du ikke behøver at tænke på, om dine planter får nok vand? Selvvandingskrukker er svaret!

Krukker med selvvandingsfunktion, og helst kapillærer, kan holde dine planter sunde og glade, selv når du er væk hjemmefra i længere tid.

Med selvvandingskrukker, særligt dem med en stor vandtank, kan du "vande forud" og sørge for, at dine planter selv trækker det de skal mens du er på ferie. Sommerens regn viser dog også en anden udfordring, som vigtig du forbereder dig på. Hvis det nu bliver skybrud dagen efter du er rejst, er det vigtigt, at vandet kan løbe fra igen, så det ikke drukner dine planter. Derfor er en vigtig del af selvvandingskrukker et overløbshul i vandtanken. Dette hul er afgørende, hvis du planlægger at bruge krukkerne udendørs eller hvis der er risiko for kraftig regn kort efter vanding. Overløbshullet sikrer, at planterne ikke bliver oversvømmet, hvilket især er vigtigt for nåletræer og tørketålende planter.

For at gøre dine krukker klar til selvvanding skal du følge disse trin:

Find det rigtige værktøj: Du skal bruge et bor på mellem seks og otte millimeter.
Lav overløbshullet: På vores krukker er der markeret på ydersiden af krukken hvor hullet skal bores. Det ligger lige under toppen af bundpladen. Brug forsigtige bevægelser til at bore hullet. Vær omhyggelig og sørg for, at det bliver jævnt og pænt.
Nu er det tid til at gøre dine krukker selvvandende.

Brug langfibret spagnum. Denne specielle type spagnum fungerer som en væge og trækker vandet op fra kapillærtanken. Placer spagnummen forsigtigt i rørene og dæk bunden af vandtanken. Dette sikrer, at vandet fordeles jævnt og effektivt til planterne. Hvis du køber en af vores selvvandingskrukker, er der allerede markeret hvor du skal bore overløbshul, og den rigtige, langfibrede spagnum følger med i pakken.

Nu er du klar til at tage på ferie! Med dine selvvandingskrukker kan du være sikker på, at dine planter får den rette mængde vand, selv når du ikke er til stede. Du behøver ikke længere at bede naboer eller venner om at vande dine planter, da selvvandingskrukkerne klarer det for dig.

Tag afsted med ro i sindet, velvidende at dine planter er i gode hænder. Når du kommer tilbage fra din ferie, vil du blive mødt af sunde og velplejede planter, der har fået den nødvendige næring og vand i dit fravær.

Så gå videre og book den ferie, du har drømt om. Med selvvandingskrukker kan du nyde en afslappende ferie uden at bekymre dig om dine grønne venner derhjemme.

Vi har også lavet en lille video, hvor Boe trin for trin guider dig til at bore overløbshuller.

 

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Selvom altanen er lille, kan den sagtens være både grøn og farverig.

Stauder med skønne farver giver liv i byhaven

Apr 03, 2024

Forestil dig at træde ud på din altan eller ind på terrassen i din lille gårdhave og blive mødt af et væld af farver, duft og summen fra insekter

Sådan laver du krydderurter-isterninger

Gem krydderurter året rundt med krydderurte-isterninger

Dec 16, 2023

En af de enkleste og mest effektive metoder til at bevare dine hjemmedyrkede krydderurter er at fryse dem i isterninger, hvilket skaber en praktisk og økonomisk køkkeningrediens, du kan bruge året rundt.

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Dec 16, 2023

Efter julen er overstået, og juletræet har udfyldt sin festlige rolle, behøver det ikke ende som affald