Tag på ferie uden at bekymre dig om dine planter derhjemme 🪴🛫☀️

Tag på ferie uden at bekymre dig om dine planter derhjemme 🪴🛫☀️

Drømmer du om en bekymringsfri ferie, hvor du ikke behøver at tænke på, om dine planter får nok vand? Selvvandingskrukker er svaret!

Krukker med selvvandingsfunktion, og helst kapillærer, kan holde dine planter sunde og glade, selv når du er væk hjemmefra i længere tid.

Med selvvandingskrukker, særligt dem med en stor vandtank, kan du "vande forud" og sørge for, at dine planter selv trækker det de skal mens du er på ferie. Sommerens regn viser dog også en anden udfordring, som vigtig du forbereder dig på. Hvis det nu bliver skybrud dagen efter du er rejst, er det vigtigt, at vandet kan løbe fra igen, så det ikke drukner dine planter. Derfor er en vigtig del af selvvandingskrukker et overløbshul i vandtanken. Dette hul er afgørende, hvis du planlægger at bruge krukkerne udendørs eller hvis der er risiko for kraftig regn kort efter vanding. Overløbshullet sikrer, at planterne ikke bliver oversvømmet, hvilket især er vigtigt for nåletræer og tørketålende planter.

For at gøre dine krukker klar til selvvanding skal du følge disse trin:

Find det rigtige værktøj: Du skal bruge et bor på mellem seks og otte millimeter.
Lav overløbshullet: På vores krukker er der markeret på ydersiden af krukken hvor hullet skal bores. Det ligger lige under toppen af bundpladen. Brug forsigtige bevægelser til at bore hullet. Vær omhyggelig og sørg for, at det bliver jævnt og pænt.
Nu er det tid til at gøre dine krukker selvvandende.

Brug langfibret spagnum. Denne specielle type spagnum fungerer som en væge og trækker vandet op fra kapillærtanken. Placer spagnummen forsigtigt i rørene og dæk bunden af vandtanken. Dette sikrer, at vandet fordeles jævnt og effektivt til planterne. Hvis du køber en af vores selvvandingskrukker, er der allerede markeret hvor du skal bore overløbshul, og den rigtige, langfibrede spagnum følger med i pakken.

Nu er du klar til at tage på ferie! Med dine selvvandingskrukker kan du være sikker på, at dine planter får den rette mængde vand, selv når du ikke er til stede. Du behøver ikke længere at bede naboer eller venner om at vande dine planter, da selvvandingskrukkerne klarer det for dig.

Tag afsted med ro i sindet, velvidende at dine planter er i gode hænder. Når du kommer tilbage fra din ferie, vil du blive mødt af sunde og velplejede planter, der har fået den nødvendige næring og vand i dit fravær.

Så gå videre og book den ferie, du har drømt om. Med selvvandingskrukker kan du nyde en afslappende ferie uden at bekymre dig om dine grønne venner derhjemme.

Vi har også lavet en lille video, hvor Boe trin for trin guider dig til at bore overløbshuller.

 

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Altanhave uden spor: Effektiv bortskaffelse af haveaffald i Danmark

Altanhave uden spor: Effektiv bortskaffelse af haveaffald i Danmark

Sep 26, 2023

Har du en smuk altanhave, der blomstrer og trives, men er i tvivl om, hvordan du bortskaffer haveaffaldet?

Giv Dit Grønne Liv en Koffein-Boost: Brug af Kaffegrums til Planter

Giv Dit Grønne Liv en Koffein-Boost: Brug af Kaffegrums til Planter

Sep 22, 2023

Kaffegrums er mere end bare den velsmagende drivkraft i din kop morgenkaffe. Det er også en guldgrube af næringsstoffer og en alsidig ressource for dine planter i haven

Gavnlig Brug af Græsafklip i Din Have

Gavnlig Brug af Græsafklip i Din Have

Sep 22, 2023

Når du er færdig med at slå dit græs, er du kun halvvejs igennem opgaven. Du har nu en masse affald, du skal skille dig af med på den mest hensigtsmæssige måde. For mange bliver det noget med at samle det i affaldsposer, og smide det på lossepladsen.