Naturen er god for dit helbred. Planter i din nærhed gavner din hjerne

Del 2: Pimp naturen og den vil forkæle din hjerne

Fortsat fra del 1 (læs den her)

Der findes ikke en billigere måde at gøre noget godt og langsigtet for naturen, miljøet og os selv, end at plante så mange forskellige planter, på så store arealer som muligt. At de arealer som mennesket har domesticeret, udnyttet og udvundet ressourcer fra. Hele vejen fra Gedser til Timbuktu.

En genplantning af vores samfund, en genrejsning af den mellemmenneskelige respekt og en begrønning af vores tilhørsforhold. Så vi kan genopdage naturens vidunder og den helt grundlæggende sandhed i, at alting hænger sammen med alting. Og alting smitter af på alting.

Og når vi sammen går ud og planter i flok, så møder vi hinanden og kan forsikre hinanden om, at jo mere vi planter, jo mere passer planterne også på hinanden. Bekræfter hinanden i at natur tiltrækker mere natur.
Så hvis vi får kickstartet den grønne opadgående spiral, er der ingen der kan sige hvor det ender. Måske med en fremtid hvor vi har Paradisets Have lige uden for døren. Måske får vi flere glade naboer og måske synes du pludselig at verden og dit spejlbillede er meget smukkere end det var i går.

Grønt er godt og endnu grønnere er meget bedre.
Skoven vokser ind i himlen sammen med dit mentale overskud og måske spotter de penge-forblændede og privilegieblinde en givtig trend i, at velstand ikke handler om ejerskab, men om at dyrke nuet og plante sig godt og grundigt ind i fremtiden.

Du kan selv starte med at tilføre en krydderurt til din samling og inspirere andre til at skabe grønne pitstops. Så kan du sidde og glo verdensfjernt på din krydderurt, måske havne ufortrødent lige midt i mellemøjeblikket, og blive helt høj over sandheden i, at du både har boostet din hjerne og pimpet biodiversiteten.

Laboremus Pro Gaia - Sammen arbejder vi for Moder Jord

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Selvom altanen er lille, kan den sagtens være både grøn og farverig.

Stauder med skønne farver giver liv i byhaven

Apr 03, 2024

Forestil dig at træde ud på din altan eller ind på terrassen i din lille gårdhave og blive mødt af et væld af farver, duft og summen fra insekter

Sådan laver du krydderurter-isterninger

Gem krydderurter året rundt med krydderurte-isterninger

Dec 16, 2023

En af de enkleste og mest effektive metoder til at bevare dine hjemmedyrkede krydderurter er at fryse dem i isterninger, hvilket skaber en praktisk og økonomisk køkkeningrediens, du kan bruge året rundt.

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Dec 16, 2023

Efter julen er overstået, og juletræet har udfyldt sin festlige rolle, behøver det ikke ende som affald