Naturen er god for dit helbred. Planter i din nærhed gavner din hjerne

Del 2: Pimp naturen og den vil forkæle din hjerne

Fortsat fra del 1 (læs den her)

Der findes ikke en billigere måde at gøre noget godt og langsigtet for naturen, miljøet og os selv, end at plante så mange forskellige planter, på så store arealer som muligt. At de arealer som mennesket har domesticeret, udnyttet og udvundet ressourcer fra. Hele vejen fra Gedser til Timbuktu.

En genplantning af vores samfund, en genrejsning af den mellemmenneskelige respekt og en begrønning af vores tilhørsforhold. Så vi kan genopdage naturens vidunder og den helt grundlæggende sandhed i, at alting hænger sammen med alting. Og alting smitter af på alting.

Og når vi sammen går ud og planter i flok, så møder vi hinanden og kan forsikre hinanden om, at jo mere vi planter, jo mere passer planterne også på hinanden. Bekræfter hinanden i at natur tiltrækker mere natur.
Så hvis vi får kickstartet den grønne opadgående spiral, er der ingen der kan sige hvor det ender. Måske med en fremtid hvor vi har Paradisets Have lige uden for døren. Måske får vi flere glade naboer og måske synes du pludselig at verden og dit spejlbillede er meget smukkere end det var i går.

Grønt er godt og endnu grønnere er meget bedre.
Skoven vokser ind i himlen sammen med dit mentale overskud og måske spotter de penge-forblændede og privilegieblinde en givtig trend i, at velstand ikke handler om ejerskab, men om at dyrke nuet og plante sig godt og grundigt ind i fremtiden.

Du kan selv starte med at tilføre en krydderurt til din samling og inspirere andre til at skabe grønne pitstops. Så kan du sidde og glo verdensfjernt på din krydderurt, måske havne ufortrødent lige midt i mellemøjeblikket, og blive helt høj over sandheden i, at du både har boostet din hjerne og pimpet biodiversiteten.

Laboremus Pro Gaia - Sammen arbejder vi for Moder Jord

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Altanhave uden spor: Effektiv bortskaffelse af haveaffald i Danmark

Altanhave uden spor: Effektiv bortskaffelse af haveaffald i Danmark

Sep 26, 2023

Har du en smuk altanhave, der blomstrer og trives, men er i tvivl om, hvordan du bortskaffer haveaffaldet?

Giv Dit Grønne Liv en Koffein-Boost: Brug af Kaffegrums til Planter

Giv Dit Grønne Liv en Koffein-Boost: Brug af Kaffegrums til Planter

Sep 22, 2023

Kaffegrums er mere end bare den velsmagende drivkraft i din kop morgenkaffe. Det er også en guldgrube af næringsstoffer og en alsidig ressource for dine planter i haven

Gavnlig Brug af Græsafklip i Din Have

Gavnlig Brug af Græsafklip i Din Have

Sep 22, 2023

Når du er færdig med at slå dit græs, er du kun halvvejs igennem opgaven. Du har nu en masse affald, du skal skille dig af med på den mest hensigtsmæssige måde. For mange bliver det noget med at samle det i affaldsposer, og smide det på lossepladsen.