Disse planter er super gode til efteråret

Disse planter er super gode til efteråret

Selvom efteråret er her, er der stadig mange planter, du kan plante i krukker på altaner i september og oktober. Disse planter trives godt i det køligere vejr og kan tilføje farve og skønhed til din altan eller terrasse.

Vores gartnere har samlet deres bud på planter, man kan nyde her om efteråret i haven eller på din altan. 

1. Prydgræsser: Prydgræsser som miscanthus, pennisetum eller hakonegræs kan tilføje tekstur og bevægelse til dine krukker. De tager sig godt ud hele efteråret.

2. Chrysanthemums (Asters): Disse farverige blomster er efterårets klassikere og kommer i forskellige farver og former. De blomstrer normalt i efteråret og kan tilføje en flot pop af farve til din altan.

3. Stedsegrønne planter: Planter som buksbom, vedbend og nåletræer er stedsegrønne og tilføjer struktur og farve året rundt.

4. Prydløg: Prydløg kommer i forskellige farver og former og kan tilføje interesse og højde til dine krukker. De er også gode til at tiltrække bier og sommerfugle.

5. Stemorsblomster (Viola): Stemorsblomster trives i det kølige vejr og kommer i forskellige farver. De er perfekte til krukkeplantning om efteråret.

6. Efterårsblomstrende planter: Planter som alpeviol, lyng og hebe kan give farve og interesse om efteråret og vinteren.

7. Krydderurter: Krydderurter som timian, rosmarin og persille kan stadig trives om efteråret og er nyttige i madlavningen.

8. Prydtobak (Nicotiana): Prydtobak producerer duftende blomster om aftenen og tiltrækker sommerfugle.

9. Vinterblomstrende violer: Disse violer kan blomstre hele vinteren og tidligt forår og bringe farve til dine krukker selv i de koldeste måneder.

Sørg altid for at vælge planter, der passer til dine lokale vejrforhold og klima. Vær også opmærksom på, om dine krukker er placeret på et solrigt eller skyggefuldt sted, da det vil påvirke, hvilke planter der trives bedst på din altan.
Da efteråret i Danmark også kan være noget blæsende, er det værd at overveje også, hvilke planter der bedst tåler vinden. Vi har tidligere skrevet et blogindlæg om vindresistente planter, som du kan læse HER

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Selvom altanen er lille, kan den sagtens være både grøn og farverig.

Stauder med skønne farver giver liv i byhaven

Apr 03, 2024

Forestil dig at træde ud på din altan eller ind på terrassen i din lille gårdhave og blive mødt af et væld af farver, duft og summen fra insekter

Sådan laver du krydderurter-isterninger

Gem krydderurter året rundt med krydderurte-isterninger

Dec 16, 2023

En af de enkleste og mest effektive metoder til at bevare dine hjemmedyrkede krydderurter er at fryse dem i isterninger, hvilket skaber en praktisk og økonomisk køkkeningrediens, du kan bruge året rundt.

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Dec 16, 2023

Efter julen er overstået, og juletræet har udfyldt sin festlige rolle, behøver det ikke ende som affald