Disse planter er super gode til efteråret

Disse planter er super gode til efteråret

Selvom efteråret er her, er der stadig mange planter, du kan plante i krukker på altaner i september og oktober. Disse planter trives godt i det køligere vejr og kan tilføje farve og skønhed til din altan eller terrasse.

Vores gartnere har samlet deres bud på planter, man kan nyde her om efteråret i haven eller på din altan. 

1. Prydgræsser: Prydgræsser som miscanthus, pennisetum eller hakonegræs kan tilføje tekstur og bevægelse til dine krukker. De tager sig godt ud hele efteråret.

2. Chrysanthemums (Asters): Disse farverige blomster er efterårets klassikere og kommer i forskellige farver og former. De blomstrer normalt i efteråret og kan tilføje en flot pop af farve til din altan.

3. Stedsegrønne planter: Planter som buksbom, vedbend og nåletræer er stedsegrønne og tilføjer struktur og farve året rundt.

4. Prydløg: Prydløg kommer i forskellige farver og former og kan tilføje interesse og højde til dine krukker. De er også gode til at tiltrække bier og sommerfugle.

5. Stemorsblomster (Viola): Stemorsblomster trives i det kølige vejr og kommer i forskellige farver. De er perfekte til krukkeplantning om efteråret.

6. Efterårsblomstrende planter: Planter som alpeviol, lyng og hebe kan give farve og interesse om efteråret og vinteren.

7. Krydderurter: Krydderurter som timian, rosmarin og persille kan stadig trives om efteråret og er nyttige i madlavningen.

8. Prydtobak (Nicotiana): Prydtobak producerer duftende blomster om aftenen og tiltrækker sommerfugle.

9. Vinterblomstrende violer: Disse violer kan blomstre hele vinteren og tidligt forår og bringe farve til dine krukker selv i de koldeste måneder.

Sørg altid for at vælge planter, der passer til dine lokale vejrforhold og klima. Vær også opmærksom på, om dine krukker er placeret på et solrigt eller skyggefuldt sted, da det vil påvirke, hvilke planter der trives bedst på din altan.
Da efteråret i Danmark også kan være noget blæsende, er det værd at overveje også, hvilke planter der bedst tåler vinden. Vi har tidligere skrevet et blogindlæg om vindresistente planter, som du kan læse HER

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Dyrkning af Spiselige Planter Indendørs: En Guide til Hjemmegartnere

Dyrkning af Spiselige Planter Indendørs: En Guide til Hjemmegartnere

Nov 12, 2023

Selv i de kolde danske vintermåneder er det muligt at dyrke friske, spiselige planter indendørs

Genbrug Juleglæden: Plant dit eget Grantræ på Altanen!

Genbrug Juleglæden: Plant dit eget Grantræ på Altanen!

Nov 12, 2023

Vi har en idé, der ikke kun bringer grønne vibes ind i din stue, men også lader dig genbruge juletræet år efter år...

Få sommerfugle på din altan

Forårsglæde på altanen: Sådan tiltrækker du fugle og sommerfugle

Nov 02, 2023

At sidde på sin altan og kigge på disse smukke skabninger kan bringe en følelse af forårsglæde og forbinde dig med naturen