Få sommerfugle på din altan

Forårsglæde på altanen: Sådan tiltrækker du fugle og sommerfugle

Foråret er en magisk tid, hvor naturen vågner til live, og altanen bliver et centrum for liv og aktivitet. En fantastisk måde at forbedre din altanoplevelse er at tiltrække fugle og sommerfugle. At sidde på sin altan og kigge på disse smukke skabninger kan bringe en følelse af forårsglæde og forbinde dig med naturen. Her er nogle trin til at hjælpe dig med at tiltrække fugle og sommerfugle til din altan.

1. Planter tiltrækkende blomster:
Vælg planter, der tiltrækker både sommerfugle og bier. Blomster som lavendel, borago, solsikker og stedmoderblomster er kendt for at være sommerfuglevenlige.

2. Skab en vandkilde:
Fugle har brug for vand til at drikke og bade. Overvej at tilføje en fuglebad eller en vandfontæne til din altan for at tiltrække fugle.

3. Fuglefoder og -foderstation:
Hæng en fuglefoderstation fyldt med fuglefoder, frø eller mejsekugler. Dette vil tiltrække et bredt udvalg af fugle til din altan.

4. Sommerfuglplanter:
Plant specifikke sommerfuglplanter som fennikel, sommerfuglebusk eller marjoran. Sommerfugle elsker at besøge disse planter og tage nectar fra deres blomster.

5. Tilføj skjul og redekasser:
Skab skjulte områder eller tilføj redekasser til fuglene. Dette giver dem et sikkert sted at hvile og bygge reder.

6. Undgå brug af pesticider:
Undgå brugen af pesticider eller kemikalier på din altan, da de kan skade både fugle og sommerfugle. Hvis du mangler gode, naturlige gødninger, har vi lavet et indlæg omkring dem, som du kan læse og se videoen af her

7. Brug farverige dekorationer:
Tilføj farverige dekorationer som fuglehuse eller sommerfuglstatuer for at tiltrække opmærksomhed og skabe en indbydende atmosfære.

8. Skab et havemiljø:
Overvej at skabe et lille haveområde med planter og blomster, der tiltrækker insekter og fugle. Dette kan give dig fornøjelsen af at se naturen i aktion lige uden for din dør. Kig eventuelt på vores plant-selv-pakker, som er færdige løsninger, der skaber et lille skovbryn på din altan.

9. Optimal placering:
Placer dine sommerfuglplanter og fuglefoderstationer tæt på vinduer eller siddeområder, så du kan nyde synet af fugle og sommerfugle, selv når du sidder indendørs.

10. Vær tålmodig:
At tiltrække fugle og sommerfugle kan tage tid. Vær tålmodig og fortsæt med at pleje din altanhave, og du vil snart blive belønnet med skønne besøg fra disse smukke væsener.

Vi har tidligere skrevet omkring, hvordan du kan lave en nektarbuffet på din altan, og Boe har skudt en hurtig video hvor han nemt viser tankerne bag. Finde det hele i vores blogindlæg her.


At tiltrække fugle og sommerfugle til din altan er en måde at skabe et levende og naturskønt miljø i din bylejlighed. Det forbinder dig med naturen og bringer en følelse af forårsglæde til din daglige rutine. Så lad forårssæsonen være din inspiration til at skabe en altanhave, der tiltrækker de vidunderlige skabninger, der deler vores verden.

Tilbage til blog

Seneste blogindlæg

Selvom altanen er lille, kan den sagtens være både grøn og farverig.

Stauder med skønne farver giver liv i byhaven

Apr 03, 2024

Forestil dig at træde ud på din altan eller ind på terrassen i din lille gårdhave og blive mødt af et væld af farver, duft og summen fra insekter

Sådan laver du krydderurter-isterninger

Gem krydderurter året rundt med krydderurte-isterninger

Dec 16, 2023

En af de enkleste og mest effektive metoder til at bevare dine hjemmedyrkede krydderurter er at fryse dem i isterninger, hvilket skaber en praktisk og økonomisk køkkeningrediens, du kan bruge året rundt.

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Lad dit juletræ fortsætte med at være til glæde og gavn

Dec 16, 2023

Efter julen er overstået, og juletræet har udfyldt sin festlige rolle, behøver det ikke ende som affald